Over

ARTIST STATEMENT

De fascinatie voor ruimte en de beleving daarvan bracht mij via architectuur naar beeldende kunst. Waar architectuur functie en ruimte onderzoekt en verbindt, benadert de beeldende kunst haar o.a. vanuit verhalende vormgeving. Al filosoferend over ruimtelijkheid in de breedste zin begeef ik mij graag in het overgangsgebied tussen beide disciplines. Ergens tussen de controle van de architectonische designgedachte en de fantasofie van de kunsten ben ik op zoek naar nieuw ruimtelijk inzicht en betekenis. Het immer doorgaande creatieve proces is mijn grootste inspiratiebron. Een bodemloze put vol genot, ergernis, verbazing en verwondering.

In mijn concepten en kunsteducatie komt de passie voor het creatieve proces terug. Ik deel mijn kennis, ervaring en enthousiasme graag met anderen. Creativiteit zit in ieders gereedschapskist, dat is mijn overtuiging. Het is een prachtig hulpmiddel om dagelijkse uitdaging beter aan te kunnen en gelukkiger in het leven te komen staan.

KLIMAAT ARTIVIST

Naast de kunst is er nog iets anders wat mij diep raakt; de manier waarop wij mensen met onze aarde omgaan! Beide zaken zijn onbetaalbaar kwetsbaar en onontbeerlijk. Zij kunnen zichzelf niet verdedigen en hebben de bescherming van mensen nodig, activistisch of liever artivistisch. Ik ben klimaat artivist en stel mij tot doel mensen te inspireren ook actief en creatief de transitie te maken die nodig is om onze leefomgeving te redden. Onder het kopje ‘KIS’ vindt je informatie over een project wat ik ben begonnen.

cv van talitha

Ben je benieuwd wat ik allemaal heb gedaan? Bekijk dan ook zeker mijn CV op de website en bekijk mijn opleidingen en exposities.