Parts Concepts

Veelzijdige interactieve kunst

Parts Concepts is een kunstproject dat draait om creativiteit en communicatie. Ruimtelijke objecten die elk bestaan uit verschillende delen die precies in elkaar passen, vormen de basis van het project. Parts objecten zijn ontworpen om de creativiteit van haar publiek te stimuleren. Zij nodigen uit tot kijken, reflecteren en vooral tot participeren. In elk Parts object schuilen minstens 1000 verschillende beelden. Elk met een eigen verhaal en expressie.  

In het verlengde van de objecten zijn er educatieve programma’s en een performance ontwikkeld. 

Parts Objects

Parts objecten van massief hout hebben elk een eigen vormentaal, expressie en mogelijkheden. Ze bestaan uit vijf verschillende delen waarvan het vijfde deel altijd in het hart van het blok zit. Letterlijk en figuurlijk het hart van het werk! Tijdens het maken van je eigen compositie kom je er vanzelf achter waar het geplaatst moet worden.

Parts Educate

Met Parts Educate zetten we het concept in om met groepen te werken. Of het nu op school is of in een workshop tijdens een event. Spelenderwijs worden ruimtelijk inzicht, communicatie, samenwerking, estetiek aangeraakt. In overleg met Talitha kan vraag en aanbod op elkaar afgestemd worden.

Parts in Motion

Met een Parts XL kan je nog meer leuke dingen doen. Zo ontwikkelde Talitha afgelopen jaar in samenwerking met choreografe/danser Sanne Clifford een dansvoorstelling waarin 4 dansers en de Parts samen het thema ‘verandering’ in beeld brengen. Parts en de podiumkunsten blijken een goede match!